Menu
Verse tomatensoep. AH Kerst recept uit 1983
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 theelepel salie
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 kg tomaten, in stukken
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom
- 2 eetlepels gembersiroop
- 15 gr peterselie, fijngeknipt of blaadjes basilicum
Bereiden
In soeppan ui en salie in olie fruiten.
Tomaten toevoegen en even met deksel op de pan laten smoren.
Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 20 minuten, zonder deksel zachtjes laten koken.
Soep met staafmixer pureren.
Slagroom lobbig kloppen.
Soep op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop.
Soep verdelen over 4 borden en garneren met peterselie of basilicum. Serveren met room.
Opmaak met basilicum: blaadjes verdelen over het bord en daartussen een dotje room doen. Ziet er feestelijk uit!
TIP
Als de tomaten erg duur zijn, kun je ook tomaten uit blik gebruiken.
Materialen
staafmixer