Romige bitterkoekjespudding met perziksaus

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 150 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bitterkoekjes
  • 2 el amandellikeur (bv Amaretto)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 150 g mascarpone
  • 2 halver perziken (uit blik, in stukjes)
  • 2 el framboos/perzikjam
  • 3 el amandelschaafsel
  • cacaopoeder

Bereiden

Knip de bitterkoekjes in piepkleine stukjes. Overgiet ze met de likeur, week ze 10 min. en laat ze vervolgens uitlekken. Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de slagroom met de vanillesuiker en de suiker aan de kook. Los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Roer de mascarpone met een mixer los en voeg al kloppend het slagroommengsel toe. Laat het afkoelen tot dik lobbig. Spatel de bitterkoekjes erdoor. Verdeel het mengsel over 4 puddingvormpjes of kopjes (inhoud ± 3/4 dl) en laat ze in de koelkast in ± 2 1/2 uur opstijven. Snijd intussen de perziken in kleine stukjes. Verwarm de jam al roerende met 1 el water en roer de perzikstukjes erdoor. Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort de puddinkjes op een bord. Lepel de saus er omheen. Bestuif de puddinkjes met cacaopoeder. Garneer met het amandelschaafsel.

Materialen

4 puddingvormpjes of kleine kopjes

Bronvermelding