Kaasbroodje van bladerdeeg

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-05-2010 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks Bladerdeeg (roomboter)
  • 40 gram (Room)boter
  • 45 gram Bloem
  • 2,5 dl Bouillon (kruiden)
  • 130 gram Oude geraspte kaas (Old Amsterdam)
  • 4 lepels melk of koffiemelk
  • 1 bakje Water

Bereiden

EINDELIJK, Ik ben zo blij met deze creatie. Ben al erg lang op internet aan het zoeken naar een recept van kaasbroodjes, helaas zonder resultaat. Uit pure wanhoop maar wat gaan kokkerellen en ja hoor al zeg ik het zelf, het resultaat is om vrolijk van te worden ;-) Hoop dat anderen er net zo van kunnen genieten. Verwarm de oven voor. Zoals op de verpakking v/d bladerdeeg staat vermeld. Laat de bladerdeeg plakjes in 5-10 minuten ontdooien. in de tussentijd rasp je de kaas (indien je geen kant en klare geraspte kaas gebruikt). Ik heb Old Amsterdam gebruikt en zelf geraspt. Vervolgens smelt je alle boter in een pannetje. Zodra deze gesmolten is voeg je alle bloem en bouillon toe en roer je dit tot het gebonden is. (roux) Vervolgens voeg je de melk en 125 gram van de kaas toe en breng je het op smaak met peper. De saus moet aardig dik zijn anders loopt het tijdens het bakken uit. Indien je de saus te dun vindt kun je bloem toevoegen. Vul daarna de spuitzak. Als de bladerdeeg plakjes ontdooid zijn even iets uitrollen zodat de lapjes iets groter zijn. Daarna de randen met water nat maken en dmv de spuitzak het vulsel op het plakje spuiten. Let op niet te veel anders gaan ze open tijdens het bakken. Ik laat altijd een flinke rand vrij zodat ik ze nog goed dicht kan plakken. Daarna met een vork de randen extra dichtdrukken. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met water en strooi de overgebleven kaas erover heen. Bak de broodjes in het midden van de oven op 210 graden (hetenlucht) in 20-25 minuten bruin.

Materialen

Oven evt rasp/keukenmachine v/d kaas Bakplaat Bakpapier Pan Deegroller Spuitzak

Bronvermelding