Aardappelkruidengratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • vloeibare margarine
  • 75 gram boursin-kruiden
  • 2 eieren
  • 2 dl kookroom
  • 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes

Bereiden

Maak de lente-uitjes schooon en snijd ze in dunne ringetjes. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Meng de tomaatjes door de kruidenkaas. Klop de eieren los met de room en kruidenkaas. Meng de lente-uitjes erdoor. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Zet de schaal ca 30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is.

Bronvermelding