Kip goulash

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • peper
  • zout
  • 5 uien
  • 250 gram champignons
  • 3 theelepels sambal
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 10 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 1 dl water
  • 1 flesje kookroom
  • 2 a 3 eetlepels bloem

Bereiden

Snij de kipfilets in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kipfilet bruin. Voeg dan de uien toe en bak deze even mee. Doe er dan de champignons bij en bak ook deze even mee. Roer het water, sambal, ketchup, paprikapoeder, ketjap en de suiker door elkaar en roer dit bij de kipfilet, uien en champignons. Roer de bloem door de kookroom en giet dit mengsel bij de goulash. Laat het nog 15 minuten zachtjes sudderen. Is de saus te dik, dan wat water toevoegen. Voor 2 personen: 2 kipfilets en 3 uien. De saus gewoon maken volgens het recept Lekker met basmati-rijst

Bronvermelding