Chinese kool- en komkommersalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram chinese kool, zeer dun gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus, donkere
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 400 gram komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • zout
  • vers gemalen peper naar smaak

Bereiden

Blancheer de kool 1 minuut in kokend water met wat zout. Zet het opzij en laat goed uitlekken. Snij de knoflookteen middendoor. Druk elke helft met het blad van een groot mes plat en snij het vervolgens heel fijn. Meng, voor het bereiden van de marinade, knoflook, sojasaus, suiker en sesamolie in een klein kommetje. Doe de chinese kool en de komkommmer samen in een slaschaal en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Giet de marinade over de salade en laat het vervolgens ca 2 uur op kamertemperatuur rusten. Serveer de salade met een garnering van takjes verse kruiden. Vervang de lichte sojasaus eens door donkere of door sojasaus met paddenstoelen smaak.

Bronvermelding