Aardappelsalade met Sint-Jacobsvruchten en Pata Negra

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr Roseval aardappelen
  • 40 gr kalfsfond
  • 5 gr kummel
  • 70 gr mayonaise
  • peper en zout
  • 20 gr gekonfijte gemberstukjes
  • 10 cl gembersiroop
  • room
  • creme fraiche
  • 20 gr verse koriander
  • 20 gr olijfolie
  • 4 stuks grote sint jacobsvruchten
  • div. soorten sla (krul, purper,veldsla) etc.
  • vinaigrette voor de sla

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze ca. 8 minuten in gezouten water. Laat de kalfsfond met de kummel op een zacht vuurtje inkoken tot de helft, laat afkoelen. Vermeng de fond met 40 gr mayonaise en kruid met peper en zout. Meng alles samen tot een aardappelsalade. Mix de gemberstukjes en de siroop, 30 gr. mayonaise, een scheutje room en creme fraiche met een blender. Blancheer de koriander en spoel meteen af onder ijskoud water. Mix de koriander met de olijfolie, kruid met peper en zout. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide zijden kort in een hete pan. Gaar ze ca. 3 minuten in een warme oven op 145 graden. Kruid met peper en zout en snijd ze horizontaal in drieen. Lepel de aardappelsalade in een rondje en leg er een sint-jakobsvrucht, een plakje pata negra of seranoham en wat blaadjes sla op. Druppel de korianderolie en de gembercreme eromheen.

Bronvermelding