Appel-chocoladekoek

Gebak, Buffet, 20 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram boter
  • 350 gram poedersuiker
  • 6 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 60 gram cacao
  • 750 gram appels
  • 350 gram bloem
  • 1 zakje (?) bakpoeder
  • 200 gram donkere cacaoglazuur
  • 2-3 eetlepels amandelstrooisel

Bereiden

Klop de boter met de mixer tot een luchtige massa. Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje voor beetje toe. Roer een voor een de eieren, vanillesuiker, kaneel en cacao erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden C (heteluchtoven 180). Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appels met een grove rasp. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg die, samen met de appelrasp, toe aan het eimengsel. Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel hierover het deeg. Bak de koek 40 - 50 min. Keer de koek op een rooster om en laat hem afkoelen. Bereid de cacaoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk hiermee de koek. Bestrooi met het amandelstrooisel en snijd de koek in 24 gelijke stukken. Serveer deze koek niet vers, maar wanneer hij een dag oud is. Dan is hij het lekkerst.

Bronvermelding