Menu
Osso Bucco
Ingrediënten
- 4 kalfschenkels
- 1 middelgrote ui
- 250 gram champignons
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- tomatenblokjes
- 500 cc witte wijn
- 500 cc kalfsbouillon
- italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn) naar smaak
- olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- zout/peper
Bereiden
bak de kalfschenkels in de olijfolie even aan aan beide kanten lekker buin. Haal daarna de schenkels uit de pan. Fruit in de overgebleven olie de ui, champignons, winterpeen, bleekselderij totdat het zacht is.
Voeg daarna de tomatenblokjes, tompuree toe. Voeg daarna de wijn en bouillon toe en voeg de schenkels daaraan toe totdat ze onder staan.
Laat het geheel 1,5-2 uur stoven.
Heerlijk met tagliatelle en ciabattabrood.
Als topping (gremolata) kan je een mengsel maken van peterselie, knoflook en citroen. Maak dit heel fijn.
Materialen
braadpan