Menu
BROODJE: Broodje hamburger
Ingrediënten
- 8 mooie slabladen
- 2 grote augurken
- 1 vleestomaat
- 40 gram boter
- 4 biologische hamburgers
- zout
- peper
- paprika- of kerriepoeder
- 4 ronde broodjes (wit of bruin)
- 4 plakken jonge kaas
- mayonaise of kruidenroomkaas
- tomatenketchup
Bereiden
De sla wassen en droogmaken. Tomaat in 8 plakjes snijden. Augurken in de lengte in plakjes snijden. Hamburgers bestrooien met zout, peper en poeder naar smaak. Boter verhitten in een koekenpan en de burgers in ongeveer 4 minuten aan beide kanten gaar bakken. Intussen broodjes doorsnijden en 6 minutenin een voorverwarmde oven (175 graden C) knapperig bakken. Broodjes besmeren met mayonaise of roomkaas. Slabladen en augurk op de onderste broodhelft leggen. Hamburgers erop leggen en daarop plakjes kaas en tomaat. Ketchup erover doen, broodjes dichtklappen en meteen opeten. Lekker met een salade, bijv. de rest van de sla