Menu
Abrikozentaartjes
Ingrediënten
- 1 pakje roomboterbladerdeeg, diepvries, ontdooid
- 250 g mascarpone
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels custardpoeder
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 blik abrikozen à 420 g, uitgelekt
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C.
In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden.
Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap.
Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden.
In kom mascarpone losroeren met dooier, custardpoeder en vanillesuiker.
Mengsel in taartvormpjes scheppen.
Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen.
In midden van oven taartjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
In vorm 5 minuten laten afkoelen.
Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Materialen
Muffinvorm met 12 holtes; oven; deegroller; kom; garde; lepel; keukenpaier; vergiet; taartrooster.