Menu
Gestoofde zoet kip met amandelen en couscous
Ingrediënten
- 2 cm geraspte gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel boter
- 1 sap van een citroen
- 4 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepel honing
- 1 mespuntje saffraandraadjes
- zout en versgemalen peper
- 750 g kippenbouten of - karbonades
- 300 g gedroogde abrikozen
- 50 gram geschaafde amandelen
Bereiden
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de geraspte gember en knoflook samen met het citroensap, de olie, honing, saffraan en een beetje zout en peper tot een pasrta. Wrijf de stukken kip in met de pasta en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Bereiden:
Laat de kip in ca 40 minuten gaar worden, neem de folie of deksel van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm. Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen.