Menu
Speculaasijs-suprise
Ingrediënten
- 6 pannenkoeken
- 2 eetlepel hagelslag
- 250 ml slagroom
- 250 ml halfvolle vanilleyoghurt
Bereiden
Voorbereiden:
Klop de slagroom stijf. Spatel hem door de vanilleyoghurt en meng de speculaaskruimels en hagelslag erdoor. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en laat het minimaal 4 uur bevriezen. Roer het ijs na 1 uur even om, om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
Bereiden:
Leg op iedere pannenkoek een rijtje kleine ijsbolletjes. Rol de pannenkoek voorzichtig om het ijs heen dicht en strik er lintjes omheen. Garneer met snoepgoed van de Sint.
Tips:
vervang speculaasjes door pepernoten.
Voeg 1 eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden extra aan het ijs toe.
Materialen
18 lintjes, strooigoed, pepernoten