Portugese aardappelen uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepel boter
  • 600 gram vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 groot laurierblad, verkruimeld
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 2 eetlepel olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter en leg er de stukken aardappel in. Verdeel de ui en laurierblad erover en bestrooi met zout en peper. Giet de wijn en olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de over naar 180 graden. Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen, zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding