Menu
Rundercurry met abrikozen
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 theelepel geraspte gemberwortel
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zout en versgemalen peper
- 750 gram runder- of riblappen, in grove repen of blokken
- 2 eetlepel wokolie of rachideolie
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml vleesbouillon of runderfond
- 3 eetlepel sojasaus of ketjap manis
- 200 gram gedroogde abrikozen
Bereiden
Voorbereiden:
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingredienten. Voeg 1 eetlepel ciroensap toe zodat een pasta ontstaat. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten intrekken.
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in 10 minuten bruin. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaua met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met deksel op de pan 1,5 tot 2 uur tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe. Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.