Pasta met boerenkool

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-11-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout en versgemalen peper
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 350 g pastaschelpjes zoals fusilli, penne of farfalle
  • 400 g panklare boerenkool

Bereiden

Voorbereiden: Breng een grote pan water met zout aan de kook. Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en voeg de olijfolie toe. Fruit de ui ca 5 minuten op lage stand en voeg dan de knoflook en tijm toe. Kook de pasta ondertussen beetgaar. Bereiden: Schep de boerenkool door de uien en knoflook en roerbak op middelhoge stand ca 5 minuten tot de kool geslomken en nog helder groen is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de pasta af en bewaar een paar lepels van het kookvocht. Schep eerst de pasta en de spekjes door de boerenkool en vervolgens de kaas plus wat kookvocht om het geheel smeuig te maken.

Bronvermelding