'Courgette gorgonzola soep' ontzettend makkelijk te maken en smaakt heerlijk

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 69 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo courgette in dunne plakjes

Bereiden

1 kilo courgette in dunne plakjes (ongeveer 3 stuks) 2 uien, fijngesnipperd een klontje boter olijfolie 2 theelepels gedroogde oregano 750 ml groentebouillon 200 gr gorgonzola versgemalen peper Verhit een scheutje olijfolie en de Klont boter in een grote pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de courgette en de oregano toe en laat alles zachtjes sudderen voor ongeveer 10 minuten. Giet de bouillon in de pan en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Snij de gorgonzola in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Roer alles goed door Totdat de kaas gesmolten is. Serveer de soep met brood.

Bronvermelding