Pasta carbonara

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 gram spek/pancetta
  • 100 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml room/kookroom/creme fraiche
  • 1 ei
  • 200 gram pasta
  • 50 gram geraspte kaas (parmiagiano,pecorino)
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiden

1. Zet een pan met ruim water op en kook de pasta al dente Snipper de ui en de knoflook fijn. 2. Snijd de champignons in kleine blokjes. 3. Bak op zacht vuur de spekjes. Voeg na 5 minuten de ui, knoflook en champignons toe. Fruit 10 minuten. 4. Voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 5. Giet de pasta af en roer door de saus. 6. Haal de pan van het vuur en roer het ei door de pasta. Snel roeren zodat het ei in de saus mengt! 7. Serveer direct en garneer met kaaskrullen.

Bronvermelding