Mexicaanse groenteschotel met salami

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400g aardappelen
  • 250g salami
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 blik maïskorrels (300g)
  • 2 eetl. verse koriander , grof gehakt
  • 125ml créme fraïche
  • 1 zakje Doritos Dippas
  • 100g geraspte belegen kaas

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Bak de salami in een wok zachtjes uit. Schep de ui, knoflook, paprika en aardappel erdoor en roerbak de groenten 4-5 minuten. Schep de maïskorrels met 2-3 eetlepels water erdoor en laat de groenten in nog 5 minuten gaar worden. Voeg de koriander en zout en peper naar smaak toe. Doe het mengsel over in een lage ovenschaal en strijk de créme fraïche erover uit. Verkruimel de Doritos licht en strooi ze met de kaas over de créme fraïche. Laat de schotel onder een hete ovengrill 5 minuten kleuren en de kaas smelten.

Bronvermelding