Koffie met banaan

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 bananen
  • 60 g suiker
  • 1 el bloem
  • 2 dl melk
  • 2 eieren
  • 1 dl sterke koffie ( espresso )
  • 20 g boter
  • 1 likeurglas rum ( aan te passen naar smaak )

Bereiden

Pel de bananen, snij ze door midden en leg ze in een beboterde ovenschaal. Vermeng de bloem en de suiker met koffie en melk. Verhit het mengsel en laat even doorkoken. Splits de eieren. Laat het sausje iets afkoelen en roer er het eigeel en de rum door. Giet dit over de bananen. Sla de eiwitten stijf, spatel dit over de bananen en bak 20 minuten goudbruin in een oven op 200° C.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding