Bonenminestrone

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik tomaten ( 400 g )
  • 1 pot geroosterde paprika´s ( 300 g ) uitgelekt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 750 ml warme groentebouillon
  • 1 blik witte reuzenbonen ( 400 g ) uitgelekt
  • 250 g sperzieboontjes in stukjes
  • 250 g doperwten
  • 75 g pastaschelpjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • paar blaadjes basilicum

Bereiden

Pureer de tomaten met de paprika´s. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg het tomatenmensel toe en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de reuzenbonen, sperzieboontjes, doperwten en pastaschelpjes toe. Laat de soep met een deksel schuin op de pan 10 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk de soep in vier kommen en strooi er de kaas en basilicum over. Geef er ciabatta bij.

Materialen

soeppan staafmixer

Bronvermelding