Aardappelclafoutis met broccoli en saucijs

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2006 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200g broccoli, in roosjes
  • 4 eieren
  • 100g geraspte kaas
  • 1/2 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotel (1 zakje)
  • 200ml créme fraïche
  • 250ml melk
  • 3 eetl. olijfolie
  • 250g saucijsjes, in stukken

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175C. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Laat de roosjes in een zeef uitlekken. Klop de eieren los met de kaas en klop achtereenvolgens aardappelpureepoeder, cremé fraïche, melk en olijfolie erdoor. Schenk dit mengsel in een ingevette quichevorm van 26 cm. Leg de broccoliroosjes en stukken saucijs erin. Bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.

Bronvermelding