Menu
'Broodje Oriëntaals Gehakt', van winnares Lisa
Ingrediënten
- 1 zakje Nasi Goreng en ........
Bereiden
Inproba receptenwedstrijd
-
1 zakje Nasi Goreng
250 g rundergehakt
1 eigeel
1 tl gehakte knoflook
2 eetl ketjap asin
2 eetl olie
125 g taugé
satésaus kant en klaar
(of satésaus, pasta)
4 tot 6 broodjes
atjar tjampoer (naar smaak)
gebakken uitjes (naar smaak)
-
Wel de Nasi Goreng volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng dan het rundergehakt met het eigeel, de knoflook en de ketjap in een kom. Voeg de gewelde Nasi Goreng toe en kneed het gehakt.
-
Vorm vervolgens van het gehakt 4 à 6 platte schijven. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin kort de taugé; verwijder dit weer uit de pan en bak vervolgens het gehakt gaar. Bereid de satésaus volgens instructie op de verpakking.
Snijd de broodjes open en beleg deze met taugé en een klein laagje uitgelekte atjar tjampoer. Leg hier bovenop een schijf gehakt en overgiet deze met wat satésaus.
-
Als topping is het lekker om er gebakken uitjes over te strooien. Klap tenslotte het broodje half dicht; eet smakelijk!
Uiteraard werden de Inprobaproducten gebruikt.