Bosbessen-karnemelktaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 315 gr. bloem
  • 3 theel. bakpoeder
  • 90 gr. fijne kristalsuiker
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 2 stuks eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 60 gr. gesmolten boter
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 150 gr. verse bosbessen
  • 2 eetl. rietsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef bloem en bakpoeder boven een grote kom en voeg suiker en flink wat nootmuskaat toe. Doe de eieren in een kom en klop tot ze luchtig zijn. Voeg karnemelk, boter en citroenschil toe en klop goed door elkaar. Voeg dit aan het bloemmengsel toe en meng zachtjes met een houten lepel tot alles net is gemengd. Klop vooral niet te hard, anders wordt de taart taai! Schep het beslag in de bakvorm en smeer dun uit. Strooi de bosbessen en dan de rietsuiker erover. Zet de taart ca. 25 minuten in de oven, tot een in het midden gestoken satestokje er schoon uitkomt. Laat de taart in de bakvorm afkoelen en snijd hem in vierkante stukken.

Materialen

Bakvorm van 30x20 cm, ingevet en bestoven met bloem

Bronvermelding