Aardappeltortilla met chorizo

Hartige Taarten, Bijgerecht, 6 personen, Spaans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, vastkokend
  • 8 el olijfolie
  • 250 g chorizo, in dunne plakjes
  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 tn knoflook, in dunne plakjes
  • 8 eieren

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 3 mm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo 5 minuten. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en bak de ui, knoflook en aardappelplakjes op laag vuur in ca. 20 minuten gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout toe. Voeg de chorizo toe. Schenk het ei-chorizo-mengsel bij de aardappelen, en verdeel alles gelijkmatig. Laat de tortilla op laag vuur ca. 10 minuten garen totdat de onderkant goudbruin is. Schud zodra het ei gestold is de pan regelmatig heen en weer. Keer de tortilla m.b.v. een bord. Laat nog ca. 5 minuten verder garen. Serveer warm of koud. Lekker met stokbrood en aïoli. Kan een dag van te voren gemaakt worden. Ook lekker met tomatensaus : In 3 eetlepels olijfolie 1 fijngehakte ui en teen knoflook met 50 g in reepjes gesneden rauwe ham zachtjes ca. 3 minuten bakken. Vier tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en in vieren snijden. Tomaat toevoegen aan uimengsel en nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout. Met sla geven bij de tortilla.

Materialen

Grote koekenpan met antiaanbaklaag van 28 cm doorsnede.

Bronvermelding