Menu
Riblappen met paddenstoelen en rode port
Ingrediënten
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 750 gram Riplappen
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 grote uien, grofgesnipperd
- 2 Eetlepels Bloem
- 1 fles Rode Port
- 200 ml (runder)bouillion
- 1 theelepel Thym
- 1 laurierblad
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 snuf zout
Bereiden
Verwarm de olie in een grote stoofpan
en bak de blokjes riblap rondom aan.
Schep het vlees uit de pan en bak in
het overgebleven bakvet de spekblokjes
en ui in circa 4 minuten lichtbruin.
Voeg de bloem toe en roer goed door.
Giet de wijn en de bouillon erbij.
Breng aan de kook en laat een paar
minuten doorkoken zodat de alcohol
kan verdampen. Leg het vlees terug in
de saus met de tijm en laurier en laat
het met deksel op de pan op lage
stand in circa 2,5 uur helemaal gaar
stoven. Voeg de paddenstoelen
toe en kook de saus verder in
tot de helft. Breng op smaak met zout
en peper en bind eventueel met wat
klontjes koude boter.