Riblappen met paddenstoelen en rode port

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 150 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 750 gram Riplappen
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 grote uien, grofgesnipperd
  • 2 Eetlepels Bloem
  • 1 fles Rode Port
  • 200 ml (runder)bouillion
  • 1 theelepel Thym
  • 1 laurierblad
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 snuf zout

Bereiden

Verwarm de olie in een grote stoofpan en bak de blokjes riblap rondom aan. Schep het vlees uit de pan en bak in het overgebleven bakvet de spekblokjes en ui in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer goed door. Giet de wijn en de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken zodat de alcohol kan verdampen. Leg het vlees terug in de saus met de tijm en laurier en laat het met deksel op de pan op lage stand in circa 2,5 uur helemaal gaar stoven. Voeg de paddenstoelen toe en kook de saus verder in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper en bind eventueel met wat klontjes koude boter.

Bronvermelding