Menu
Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti
Ingrediënten
- 350 gram Biefstuk
- 6 eetlepel Olie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 eetlepel Ketjap manis
- 3 druppels Tabasco
- 500 gram kruimige aardappels, geschild en geraspt
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel gehakte groene kruiden
- zout
- peper
Bereiden
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd
de biefstuk in dunne plakken en sla
of druk ze iets platter. Meng de ingrediënten
voor de marinade en bestrijk
het vlees ermee. Meng de ingrediënten
voor de rösti behalve de olie en
vorm er 4 platte koeken van.
Bereiden:
Verhit de olie voor de rösti en bak
de röstikoeken goudbruin en gaar in
3-4 minuten per kant. Houd ze warm
in de oven. Verhit voor de biefstuk
de olie en bak de biefstukjes maximaal
1 minuut per kant. Leg de rösti op
2 warme borden. Leg het vlees erop
of ernaast en druppel de rest van de
marinade erover.
Tip:
Vervang tabasco in de marinade door
een mespuntje cayennepeper of sambal
oelek.
Bij niet kruimige maar vastkokende aardappelen
is het aan te raden 1 theelepel
maïzena aan het röstimengsel toe te
voegen.