Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram Biefstuk
  • 6 eetlepel Olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 eetlepel Ketjap manis
  • 3 druppels Tabasco
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en geraspt
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel gehakte groene kruiden
  • zout
  • peper

Bereiden

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de biefstuk in dunne plakken en sla of druk ze iets platter. Meng de ingrediënten voor de marinade en bestrijk het vlees ermee. Meng de ingrediënten voor de rösti behalve de olie en vorm er 4 platte koeken van. Bereiden: Verhit de olie voor de rösti en bak de röstikoeken goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant. Houd ze warm in de oven. Verhit voor de biefstuk de olie en bak de biefstukjes maximaal 1 minuut per kant. Leg de rösti op 2 warme borden. Leg het vlees erop of ernaast en druppel de rest van de marinade erover. Tip: • Vervang tabasco in de marinade door een mespuntje cayennepeper of sambal oelek. • Bij niet kruimige maar vastkokende aardappelen is het aan te raden 1 theelepel maïzena aan het röstimengsel toe te voegen.

Bronvermelding