'Sopa portuguesa' (Portugese soep), verz. door Sergio

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 07-02-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • ½ savooienkool en .......

Bereiden

Portugese soep ½ savooienkool ½ prei (het witte deel) 2 wortelen 1 ui 0,5 dl olijfolie 1,2 l kippenbouillon 150 g gerookte ham of chorizo zout en peper naar smaak - Kool en prei fijnsnijden. Wortel en ui schoonmaken en in blokjes snijden. Ui fruiten in de olijfolie. Eerst wortel meebakken, vervolgens kool en als laatste prei toevoegen. Even meebakken, daarna kippenbouillon toevoegen, aan de kook brengen en op zacht vuur ongeveer 20 minuten laten pruttelen. - Gerookte ham of chorizo fijnsnijden, even aanbakken in wat olie en voor het opdienen toevoegen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Materialen

Bronvermelding