Bruine bonensoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-06-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 lt water
  • 300 gr bruine bonen
  • 300 gr uien
  • 40 gr boter
  • 1 spaanse peper
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl melk
  • zout, aroma

Bereiden

-was de bonen en zet ze een nacht met het water in de week -maak de uien schoon, snijd ze klein en fruit ze in de boter goudbruin. -voeg de bonen met het weekwater en de kruiden aan de uien toe en laat de soep 1 uur zachtjes koken. -giet het grootste deel van het vocht van de bonen af, maar bewaar het vocht verwijder de kruiden stamp de bonen fijn voeg al roerende het vocht weer toe -giet de melk erbij en maak de soep op smaak met zout en aroma - zeef de soep desgewenst

Bronvermelding