Gegrilde portabella met groenten en kaas

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • portabella's

Bereiden

2 grote portabella’s 1 eetlepel olijfolie ½ stronk broccoli 1 stengel bleekselderij ½ gele paprika ½ groene paprika 1 sjalotje 4 minimaïs 1 theelepel tijm 1 pakje Valess roerbakblokjes 1 snuf paprikapoeder 1 snuf kerrie peper & zout 2 eetlepels crème fraiche 1 dl kookroom 30 g walnoten, gebrand 30 g geraspte oude kaas ½ kropsla bieslook en basilicum om te garneren Bereidingswijze Verwijder de steel van de portabella’s. Doe wat olijfolie op de hoeden van de portabella en grill ze 2 minuten in de grillpan. Haal ze van het vuur af en leg ze in een ovenschaal. Snijd de steeltjes van de portabella fijn. Snijd de roosjes los van de broccoli. Snijd de overige groenten in blokjes en bak alles 2-3 minuutjes met wat olijfolie in een pan. Voeg hier wat tijm aan toe en roer het geheel nog eens goed om. Zet het vuur af en laat de groentenmix staan tot nader gebruik. Bak de roerbakblokjes met een snufje kerrie- en paprikapoeder in twee minuten goudbruin. Voeg hier de groentenmix aan toe en laat het vijf minuten verder garen. Breng op smaak met wat peper en zout. Haal vervolgens van het vuur af en roer de crème fraîche en de kookroom er doorheen. Snijd de walnoten in kleine stukjes en voeg deze aan het geheel toe. Vul de paddestoelen met het mengsel en doe er wat geraspte kaas over heen. Doe de paddestoelen ongeveer drie minuten in een oven op 200° C. Leg wat kropsla op een bord. Maak dit aan met een beetje olijfolie en balsamico-azijn. Leg de gegrilde paddestoelen er bovenop. Garneer het met wat bieslook en basilicum.

Bronvermelding