Menu
3 Salades: Pasta-Zalm, Blauwekaas-Peer & Tonijn
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
Pasta-zalmsalade
Benodigdheden
200 g tagliatelle of penne
¼ ui, gesnipperd
½ rode paprika, fijngesneden
2 eetlepels vers bieslook, gesnipperd
100 g gerookte zalm
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
peper & zout
Bereidingswijze (15 minuten)
Kook de pasta beetgaar volgens de instructie op de verpakking en laat in een vergiet afkoelen (even afspoelen tegen het plakken).
Snijd de zalm in reepjes en meng ze met de andere ingrediënten door de pasta.
Schep de salade voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper.[einstr]
Variatie
Gebruik voor de dressing in plaats van mayonaise en tomatenketchup kant-en-klare cocktailsaus.
Tip
Maak dit gerecht een paar uur van tevoren klaar, zodat de smaak goed kan intrekken. Haal de salade een halfuurtje voor gebruik uit de koelkast.
---
Blauwekaas-peersalade met noten
Benodigdheden
stukje blauwe kaas (gorgonzola, magor)
1 rijpe peer (eventueel uit blik)
handje cashewnoten
handvol verschillende slasoorten (veldsla, rucola)
Voor de dressing
1 eetlepel frambozenazijn
1 eetlepel rode port
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel suiker of enkele druppels zoetstof
peper & zout
Bereidingswijze (10 minuten)
Snijd de kaas in stukjes. Schil de peer en snijd hem in dunne parten.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Leg op ieder bordje een handje sla en hierop de partjes peer en stukjes kaas. Bestrooi met wat cashewnoten en sprenkel de dressing erover.[einstr]
Variatie
Gebruik in plaats van blauwe kaas bijvoorbeeld brie of camembert.
---
Tonijnsalade
Benodigdheden
klein blikje tonijn (naturel)
¼ rode paprika, fijngesneden
½ ui, gesnipperd
1 tomaat
2 augurken, in plakjes gesneden
Voor de dressing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel frambozenazijn
peper & zout
Bereidingswijze (15 minuten)
Laat de tonijn goed uitlekken in een vergiet. Haal de pitjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen en schenk deze over het tonijnmengsel. Maak de salade goed glad met een vork.
Maak een mooi bord met wat sla en doe hier een bolletje salade op.|
Serveer met wat geroosterd brood of warm stokbrood.
Tip
Maak deze salade een uurtje van tevoren, zodat de dressing lekker kan intrekken. Haal de salade een kwartier voor serveren uit de koelkast; anders is hij te koud.