Ovenschotel met tomaat en mozzarella

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-09-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks rode uien, in parten
  • 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
  • 1/2 pakje tomato frito (Heinz)
  • 500 g trostomaten, in plakken
  • 3 zakjes Parrano mozzarella à 125 g
  • peper, zout
  • 3 el fijngesneden basilicum

Bereiden

Fruit de uien in de hete olie al omscheppend in ± 5 min. glazig. Schep de tomato frito erdoor en breng het aan de kook. Verdeel de tomaten over een ingevette ovenschaal en schep het uien- mengsel erop. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de schaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de schaal 20 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). Strooi het basilicum erover. Lekker met meergranen- of zilvervliesrijst. Dranktip: Canaletto Rosé, Droog

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding