'Ajam-pangang' met een Perfecte Pangangsaus

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • kipfilet

Bereiden

Ingrediënten (4 pers.): Dubbele kipfilet 1 a 2 uien knoflook naar behoefte blikje tomatenpuree 1 el ketjap 1 el ketchup sambal naar behoefte scheutje citroensap 3 kwart kopje suiker zakje!! Conimex Babipangang saus, of eigengemaakte perfecte pangangsaus. "recept hier onder" Bereiding: De kipfilet in kleine blokjes snijden. Even aanbakken, uien en knoflook erbij. Daarna de rest van de ingredienten erbij doen. Daarna de mix van het zakje aangevuld met water (staat op zakje) erbij doen. Het lekkerst is om alles een poosje te laten sudderen zodat alles goed 'trekt'. Lekker met rijst. recept is ook lekker met hamlappen. --------------------------------------------------------------------------------- Perfecte pangangsaus. ingrediënten * 1 eetl. olie * 1 uitje fijn gesneden * 2 teentjes knoflook fijn gesneden * 2 1/2 dl gezeefde tomaten uit een pak * 1/2 dl water * 1/2 vlees bouillon tablet * 4 eetl. chili saus * 1 theel. gemberpoeder * 1 eetl. ketjap Bereiden Verhit de olie en fruit het uitje en de knoflook aan, voeg de gezeefde tomaten, het water,bouillon tablet,chilisaus,gemberpoeder en de ketjap toe en verwarm de saus al roerend ca 10 min op zacht vuur. Voeg evt. nog wat vruchtjes uit blik toe.(tropisch fruit)

Bronvermelding