Chocolade-frambozentaart zonder bloem

Gebak, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen
  • 250 gram pure chocolade
  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 150 gram gemalen hazelnoten

Bereiden

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Plaats de kom op een pan met een laagje kokend water om de chocolade te laten smelten. Roer in de kom. Neem de kom van de pan af en laat onder zo nu en dan roeren afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met 50 gram suiker tot een dikke lichtgele massa. Spatel de gesmolten chocolade en de gemalen hazelnoten hierdoorheen. Klop in een schone kom de eiwitten met 50 gram suiker tot zich pieken vormen en de kom omgekeerd kan worden. Meng een aantal eetlepels eiwitten door het chocolade-notenmengsel en laat dit vervolgens op de rest van de eiwitten glijden. Meng niet teveel zodat niet alle lucht uit de eiwitten wordt geroerd. Meng dan als laatste de frambozen erdoorheen. Schep het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad. Schuif in de warme oven en bak in ca. 1 uur gaar. Laat afkoelen voor het in punten te snijden.

Materialen

springvorm 20 cm bakpapier

Bronvermelding