Decemberbroodjes

Brood/sandwiches, Brunch, 8 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 pak witbroodmix (450 gram)
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el koek- of speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • 25 gram geschaafde amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de helft van het ei met de melk en de gesmolten boter. Giet dit mengsel bij de broodmix en kneed er een soepel deeg van. dek dit af met plasticfolie en laat het 10 minuten rijzen. Kneed de basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm hiervan dunne rollen van ca 20 cm lang. Leg in iedere deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat ze afgedekt nog 15-20 minuten narijzen. Bestrijk de deegknopen met de rest van het ei en bak de broodjes in het midden van de oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar.

Materialen

plasticfolie bakplaat bakpapier

Bronvermelding