Babi Rica Rica (varkensvlees in een pittige saus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 28-04-2013 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas

Bereiden

500 gr varkenshaas, 3 uien fijngemalen, 5 teentjes knoflook fijngemalen, schijf gember, gemalen, 1 flinke el sambal, 3 flinke el tamarindesaus, 2,5 dl tomatenketchup, zout en suiker naar smaak, kleine tl terasi, eventueel een kopje klappermelk (santan), (dit hoeft niet per se) Bereiding Varkenshaas in stukjes snijden, naar keuze dobbelsteentjes of schijfjes. In een pan slaolie heet laten worden, vervolgens het vlees aanbakken. Het vlees uit de pan halen. De ui en knoflook in de pan bakken, daarna gember, sambal, tamarindesaus, terasi toevoegen en zout en suiker naar smaak. Als laatste de tomatenketchup toevoegen. De saus goed doorroeren, het vlees in de saus doen en verder laten garen. Dit gerecht kan ook met kecap gemaakt worden. De tomatenketchup moet dan vervangen worden door de kecap. Er moeten op het laatste moment, vlak voor het serveren, wat stukjes verse tomaten bij gedaan worden.

Bronvermelding