'1 Pans gerecht' 'Laage Vuursche' Dit is ECHT lekker

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 62 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor 5 personen

Bereiden

Ingrediënten (5 pers.): 1 pond varkensvlees (of kipfilet) 250 gram champignons 250 gram spekjes 1 grote ui 500 gram voorgekookte krieltjes 1 grote pot worteltjes met doperwten eventueel paar eetlepels uitgelekte zilveruitjes zout en peper en olie of boter om in te bakken Bereiding: Snijd het vlees in blokjes, de ui in stukjes en de champignons in plakjes. Bak in een beetje olie of margarine de spekjes, het vlees, de ui en de champignons,voeg zout en peper toe, als deze bruin en gaar zijn haal ze eruit en houd apart. Bak in het overgebleven vet de aardappels lichtbruin en gaar, ook wat zout toevoegen. Doe er dan het vlees/ui/champignons/spekmengsel door en doe er de uitgelekte groenten bij. Laat het geheel warm worden en voeg er tot slot eventueel de zilveruitjes aan toe. Opmerking: Lekker en gemakkelijk, je hebt maar een pan nodig, een hapjespan of grote braadpan. Mijn schoonzus heeft ooit dit recept gegeten in een restaurant in Laage Vuursche, ik heb het wat aangepast en sindsdien noemen wij het zo! --------------------- Opmerking van mij (Ger) Dit heb ik gemaakt met varkensfilet-lapjes in blokjes en doppers met wortels uit de vriezer, alles apart gebakken en in een hapjes pan tezamen gebracht. Eerst de spekjes, daarbij de uitjes,dit in de hapjespan en vervolgens de champignons, dit ook in de hapjespan met de doppers en wortels (niet eerst ontdooit) de blokjes vlees gebakken en erbij, als laatste de krieltjes. alles nog even goed door verwarmd en zilveruitjes toegevoegd. Lekker met een glas rode wijn.

Bronvermelding