Gemarineerde varkensrollade met sinaasappelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel maizena
  • 1 varkensrollade à 1 kg
  • versgemalen witte peper
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

Voorbereiden: 1 Sinaasappel goed wassen en boven schaal helft van de schil raspen. Deze en nog 3 sinaasappels uitpersen. Sap bij sinaasappelrasp schenken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: tijm, laurier en peper. Door elkaar roeren (marinade),. Vlees door marinade wentelen. Minstens 8 uur afgedekt in de koelkast zetten. Vlees af en toe keren. Bereiden: Vlees uit de marinade nemen (marinade bewaren) en met keukenpapier goed droogdeppen. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Met deksel op de pan, vlees in 40 minuten zachtjes gaar braden, af en toe keren. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees in warme schaal leggen, 5 minuten laten rusten. 1 Sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en overdwars in plakken snijden. In kopje maizena met 2 eetlepels water tot glad papje roeren. Boven steelpan marinade zeven. Aan de kook brengen. Maizenapapje toevoegen. Al roerende aan de kook brengen, blijven roeren tot lichtgebonden saus. Helft van saus rondom vlees schenken, rest overdoen in sauskom. Vlees garneren met sinaasappelplakken. Aan tafel vlees in dunne plakken snijden. Lekker met veldsla en gebakken aardappelen.

Bronvermelding