Gegrilde peer met gorgonzola, pancetta en perensroop-balsamico dressing

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks handperen
  • 75 gram rucolasla
  • 2 eetlepel balsamico
  • 12 plakje pancetta
  • 250 gram gorgonzola
  • 1 snufje zwarte peper
  • 3 eetlepel perenstroop
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepel extra vierge olijfolie

Bereiden

Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Vul de holte met gorgonzola. Bind 2 plakjes spek om de halve peren. Bestrijk de peren met een beetje olijfolie, een beetje peper en zout. Leg de peren op een bakplaat in de oven van 180 graden en rooster deze 15 minuten. Verwarm perenstroop met balsamico. Maak de rucolasla licht aan met olijfolie en balsamico (3 op 1). Maak een klein bedje van rucola. Leg er een halve peer uit oven op. Druppel de perenbalsamicostroop op de peer en om het bedje heen.

Bronvermelding