'Bobotieschotel met spitskool' (lekker en makkelijk)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Bobotieschotel met spitskool (lekker makkelijk!) Ingrediënten (4 pers.): 400 gram rundergehakt 1 pakket mix voor bobotie 1 kleine spitskool 125 ml creme fraiche Bereiding: Spitskool klein snijden en wassen. Gehakt rul bakken in een koekenpan. Kruidenmix uit het pakket erover strooien en even meebakken. Spitskool erbij doen en even roerbakken tot de spitskool wat zacht wordt. Intussen sausmix uit het pakket aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en de creme fraiche erdoor roeren. Gehakt-koolmengsel erbij doen en even goed omscheppen. Mengsel in een ovenschaal overdoen en in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (225 graden) gaar en goudbruin bakken. Wij eten deze schotel altijd met basmatirijst en een salade.Maar aardappelpuree kan natuurlijk ook. Opmerking: Je kunt de spitskool vervangen door elke andere groente waar kerrie goed bij smaakt, zoals prei, koolsoorten, andijvie, paksoi enz. Het is dus ideaal voor de verwerking van restjes verse groenten!

Bronvermelding