Geurige rode kool

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool
  • 1 grote rode ui
  • 2 groene appels (of andere, niet moezende)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • maar ik nam:
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1/4 theelepel piment
  • 1 1/2 eetl bruine basterd
  • 2 eetlepels wijn- of ciderazijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de kool in kwarten en verwijder het hart. Snijd de kool in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de appel met schil en al in parten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Doe de kool, ui en appel in een royale ovenschaal en schep goed om. Meng de knoflook, specerijen, suiker en azijn en verdeel over de rode kool. Schep opnieuw goed om. Verdeel de klontjes boter over de schotel en dek af met aluminiumfolie. Zet de rode kool anderhalf uur in de oven. Schep het gerecht tussendoor een paar keer om. Maak voor het opdienen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Een feestmaal als je er eendenborst en gebakken aardappels bij eet. Wij aten er aardappelpuree en een heerlijke runderstoof bij. Dat kon mooi samen in de oven. We hebben er onze vingers bij afgelikt. Overigens stond de schotel bij ons 2 uur in de oven en dat was ook prima. Hij was beslist niet té gaar

Materialen

Schaaf of keukenmachine Ovenschotel Aluminiumfolie

Bronvermelding