Aanrader: Tiramisu

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 123 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 1 pak Lange vingers
  • 3 st. Eiwitten
  • 1 kop espresso
  • 6 eetl. Amaretto
  • 2 eetl. Suiker
  • 1 zakje Vanille suiker

Bereiden

Zet espresso (sterke kofie) Sla de eiwitten stijf Roer in andere kom: mascarpone, vanillesuiker, suiker en de amaretto door elkaar Meng dit voorzichtig met de stijfgeslagen eiwitten Leg een laagje lange vingers onderin een schaal en besprenkel deze met de espresso en evt. nog wat amaretto, ze moeten doordrenkt zijn maar mogen niet breken of in een laag koffie liggen Strijk over de laag lange vingers een laag mascarpone mengsel, breng nog een laag lange vingers aan en besprengel deze ook met espresso en evt. amaretto. Eindig met de rest van de mascarpone Zet de schaal afgedekt voor tenminste 3 uur maar liever ongeveer 24 uur. Strooi vlak voor het opdienen wat cacao poeder er voorzichtig over. Succes verzekerd!

Materialen

Mixer, schaal

Bronvermelding