'Heerlijke pittige kip in pindasaus' met rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 13-12-2009 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons

Bereiden

400 gr kipfilet • 1 bakje champignons • 2 el. olijfolie • 4 uien • 2 teentjes knoflook • 1/4 liter bouillon • 1 el. azijn • 4 el. ketjap manis • 1 klein blikje tomatenpuree • 2 tl. suiker • 1 el. sambal • 2 el. pindakaas • 250 gr taugé Magere variant van deze al veel voorkomend recept maar dan zonder slagroom, veel lekkerder niet zo machtig. De Pindakaas maakt hem al romig.

Materialen

Snij de kipfilet in stukjes en kruid ze even met peper & zout. Verhit de olie en bak hierin de kip aan. Schep de kip uit de pan en bak dan de uien tot ze glazig zijn. Was de champignons en snij ze in vieren en bak deze ook. Pers de knoflook boven de pan uit en ook even meebakken. Voeg de bouillon, de azijn, de ketjap en de tomatenpuree toe. Dan de suiker, de sambal, de pindakaas en de kip. Ca. 15 minuten laten stoven. De tauge wassen en deze nog even goed doorwarmen.

Bronvermelding