Heksensoep met spinnen (ook eetbaar voor niet-heksen)

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-04-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

•1 kg pompoen •2 preien •2 uien •1.50 liter kippebouillon •250 g gehakt •1 eetlepel kerrie •zout en peper •4 aardappelen •boter •spaghetti •3 soepribben Bereiding : Snij de pompoen in twee, verwijder de zaden en snij het vlees in stukjes. Snij de prei en de uien in ringetjes en stoof ze in wat boter. Voeg de pompoen toe en laat even meestoven. Giet de kippebouillon erbij en de ribben en laat koken. Schil de aardappelen en verdeel ze in stukjes, voeg bij de soep.Doe de kruiden erbij en laat zachtjes koken ongeveer een uur. Ondertussen maak je kleine balletjes van het gehakt. Breek een spaghetti in vier en steek de stukjes door het gehaktballetje, zodat de stukjes in het midden van het balletje kruisen. Maak zo van al de balletjes spinnen. Pureer de soep met de mixer en laat de balletjes nog even meekoken tot ze gaar zijn . Proef nu en indien nodig voeg je nog wat kruiden of een bouillonblokje toe. Werk de soep , in het bord ,af met een beetje room.

Bronvermelding