(Sonja Bakker) Kruidenflensje met gerookte zalm

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 16-12-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 200 ml magere melk
  • 1 mespunt Provenciaalse kruiden
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el vloeibare magarine
  • 150 gr gerookte zalm

Bereiden

Was de peterselie en hak deze fijn. Roer een glad beslag van de bloem, eieren, zout, peterselie, Provenciaalse kruiden en melk. Laat de koekenpan heet worden met een beetje vloeibare margarine en doe hier een lepel beslag in. Strijk het beslag uit met de lepel zodat er dunne flensjes ontstaan. Bak de flensjes aan twee kanten. Ga door tot het beslag op is. De flensjes beleggen met de plakjes gerookte zalm en strak inrollen. De rolletjes in de koelkast laten opstijven en dan schuin in brede stukken van 3 cm snijden.

Bronvermelding