American Cookies

Gebak, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade, grof gehakt
  • 50 gram blanke amamdelen, grof gehakt

Bereiden

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en cacao romig en klop er dan één voor één de eieren door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en klop dit er goed doorheen. Voeg de chocolade en amandelen toe en roer alles goed om. Zet afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze op de bakplaat met de palm van je hand plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze lopen erg uit. Bak de koeken in ca 15 minuten hard aan de randen en zacht van binnen. Laat ze even afkoelen.

Materialen

Plasticfolie en bakpapier

Bronvermelding