Menu
3 Heerlijke Amuses voor de Kerst
Ingrediënten
- ham
Bereiden
1] Wildpaté met cranberrycompote
Paté op een amuselepeltje scheppen en beetje cranberrycompote (beetje opwarmen) erop.
2] Geitenkaas en pijnboompitten
Geitenkaas met honing erop, pijnboompitten erop, warm laten worden in de oven, beetje waterkers erover en dit op een amuselepel
3] Meloen met parmaham
Stukje meloen met parmaham eromheen.
4] Avocadosoepje
1 rijpe avocado, 1 eetlepel citroensap, 50 ml slagroom, 100 ml tuinkruidenbouillon (van tablet), afgekoeld 2 eetlepels droge witte vermout, citroenpeper (molentje), 25 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc), verkruimeld 1/4 bakje tuinkers
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine of met staafmixer pureren met citroensap en slagroom. Bouillon en vermout bij puree schenken. Avocadosoep goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen citroenpeper. Soep in vier kleine glaasjes schenken en garneren met kruimeltjes geitenkaas en tuinkers