4 x Eenpansgerecht uit de koekenpan met Aardappeltjes en spek

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2019 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 g magere spekblokjes
  • 40 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g kleine aardappeltjes,koelvitrine
  • 1 stuks rode paprika i nblokjes
  • 1/2 l blikje mais
  • 500 g doperwtjes uit vriezer
  • peper, paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 75 g geraspte jonge kaas

Bereiden

In ruime koekepan het rookspek in de boter uitbakken. Ui meebakken en dan de aardappeltjes en paprika toevoegen en 10 minuten meebakken. Mais en doperwten erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper enpaprikapoede.r Eieren erop breken., het vuur laag draaien en een deksel op de pan leggen. Tot slot de kaas erover strooien en laten smelten. Met glutenvrij stokbrood serveren. Voor de variaties alle ingrediënten vervangen: MET BROCCOLI EN HAM: 1 kleine ui gesnipperd, 40 g boter, 2 tenen knoflook, 400 g aardappelplakjes voorgekookt, 200 g broccoli, 100 g oesterzwammen in reepjes, 4 tomaten in vieren, peper, marjolein, 100 g in reepjes, 4 eieren. Met glutenvrij stokbrood. MET BOONTJES EN GEHAKT: 50 g ontbijtspek plakjes, 1 klein uitje gesnipperd, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 400 g aardappelpartjes voorgekookt, 300 g sperzieboontjes, 100 g peultjes , 200 g gehaktballetjes, scheutje glutenvrije sojasaus. MET PREI EN KAAS. 100 g bacon plakjes, 40 g boter, 2 dunne preien in ringen, 3 koude aardappels in blokjes, peper, cayennepeper, 4 tomaten in plakjes, 4 eieren, 150 g kaas in dikkere reepjes.

Bronvermelding