Kerriekip

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 500 g kipfilet
  • 2 grote uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 5 theel. kerriepoder
  • 3 theel sambal
  • 1 1/2 eetl. aardappelzetmeel
  • 1 zakje sla
  • komkommer
  • olijfolie
  • fetablokjes

Bereiden

- rijst koken (volgens gebruiksaanwijzing) - kipfiler in kleine stukjes, ui snipperen - olijfolie verhitten in braadpan, kipblokjes bruin bakken - gesnipperde ui erbij bakken - uitgeperste knoflook en kerriepoeder meebakken - bouillonblokjes met wat water (alles moet net onder staan) +sambal erbij - aan kook brengen, daarna vuur laag - laten sudderen tot alles gaar is - in kopje aardappelzetmeel doen met beetje water. Roeren tot glad papje - vleesmengsel binden met aardappelzetmeel papje. - gare rijst erdoor mengen lekker met fris-zure sla (met feta) en komkommer

Bronvermelding