Menu
Cake met limoenmascarpone en pistache nootjes
Ingrediënten
- 1 st Limoen
- 225 g Zachte roomboter
- 225 g Witte basterdsuiker
- 4 st Eieren (L)
- 200 g Zelfrijzend bakmeel
- 25 g Maizena
- 100 g Poedersuiker
- 200 g Mascarpone
- 60 g Pistache nootjes gepeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rasp het groen van de limoen en pers hem uit.
Roer de boter met de suiker romig. Klop er één voor één de eieren door.
Spatel in delen het bakmeel en de maizena door het beslag en roer de limoenrasp erdoor.
Vet een grote, ronde bakvorm in met boter en giet het beslag erin. Bak de cake in 40-50 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone.
Hak de pistachenoten grof.
Spatel de room over de cake en bestrooi met de pistachenoten.
Materialen
Mixer, zesteur (citroenschiller), ronde bakvorm en oven